Logo
MenoAdminka ADMINokoło miesiąc temu
Inne zagadnienia

Pierwszy taki raport o objawach menopauzy u Polek!

Witam Was!! Nasza wspólna aktywność w MenoNawigatorze ma ogromną moc. Właśnie opublikowaliśmy pierwszy oficjalny raport „TOP 10 objawów menopauzy w Polsce” oparty na statystykach z Waszych bieżących zapisów w MenoNawigatorze! 1. Uderzenia gorąca 2. Zaburzenia snu 3. Suchość skóry 4. Kołatanie serca 5. Zawroty głowy 6. Mgła mózgowa 7. Niepokój 8. Ból i tkliwość piersi 9. Brak energii 10. Bóle kostno-mięśniowe Wyniki są zaskakujące– okazuje się, że zmagamy się średnio aż z 8 różnymi dolegliwościami. To czarno na białym pokazuje, że menopauza to nie tylko „kilka uderzeń gorąca”, ale potężna zmiana, która dotyka niemal każdego aspektu naszego życia. Wśród objawów o największym nasileniu znalazły się: problemy żołądkowo-jelitowe obniżone libido oraz ból i tkliwość piersi. Pełną analizę możecie już teraz przeczytać w MenoBibliotece w kategorii „Ciekawostki”. Co ważne, to dopiero początek – raporty będą publikowane cyklicznie, aby zwrócić uwagę na nasze problemy i pokazać jak szeroki jest wachlarz objawów menopauzy. Zachęcamy Was do lektury i dalszego korzystania z MenoNawigatora – każdy Wasz wpis buduje tę bezcenną bazę wiedzy, która pomaga nam wszystkim lepiej rozumieć własne organizmy i edukować otoczenie. Razem zmieniamy sposób, w jaki mówi się o menopauzie w Polsce! Ściskam Was mocno! Wasza MenoAdminka!

9
Aby uczestniczyć w dyskusji, musisz być zalogowana
Załóż konto
nigxtokoło miesiąc temu

Fajne zastawienie, pokazuje czarno na białym jak my mamy ciężko.

MenoAdminka ADMINokoło miesiąc temu

Dzięki za miłe słowa.

MonikaGokoło miesiąc temu

Super sprawa, chociaż trochę mnie to przeraża, bo ja dopiero jestem na początku tych zmian.

Adaokoło miesiąc temu

Ciekawy ten ranking i z pewnością z moimi uderzeniami gorąca, które ostatnio mi żyć nie dają, a jeszcze lato dopiero przed nami, a wtedy mam gorzej, przynajmniej tak było w zeszłym roku. Oj trudny ten nasz kobiecy los....

Damaokoło miesiąc temu

Dzięki za tę inicjatywę, niech świat się dowie jak mamy pod górkę z tymi objawami, może wreszcie otoczenie zrozumie, że nie wymyślamy sobie złego samopoczucia. A ja potwierdzam, że problemy żołądkowe są najbardziej uciążliwe, bo chociaż nie zmieniłam diety to w moim brzuchu istna rewolucja....

Niquaokoło miesiąc temu

Ciekawy raport. Ja z pewnością zawyżam te statystki. Bo mnie chyba nic z tych atrakcji nie ominęło. 😉