Pierwszy taki raport o objawach menopauzy u Polek!
Witam Was!! Nasza wspólna aktywność w MenoNawigatorze ma ogromną moc. Właśnie opublikowaliśmy pierwszy oficjalny raport „TOP 10 objawów menopauzy w Polsce” oparty na statystykach z Waszych bieżących zapisów w MenoNawigatorze! 1. Uderzenia gorąca 2. Zaburzenia snu 3. Suchość skóry 4. Kołatanie serca 5. Zawroty głowy 6. Mgła mózgowa 7. Niepokój 8. Ból i tkliwość piersi 9. Brak energii 10. Bóle kostno-mięśniowe Wyniki są zaskakujące– okazuje się, że zmagamy się średnio aż z 8 różnymi dolegliwościami. To czarno na białym pokazuje, że menopauza to nie tylko „kilka uderzeń gorąca”, ale potężna zmiana, która dotyka niemal każdego aspektu naszego życia. Wśród objawów o największym nasileniu znalazły się: problemy żołądkowo-jelitowe obniżone libido oraz ból i tkliwość piersi. Pełną analizę możecie już teraz przeczytać w MenoBibliotece w kategorii „Ciekawostki”. Co ważne, to dopiero początek – raporty będą publikowane cyklicznie, aby zwrócić uwagę na nasze problemy i pokazać jak szeroki jest wachlarz objawów menopauzy. Zachęcamy Was do lektury i dalszego korzystania z MenoNawigatora – każdy Wasz wpis buduje tę bezcenną bazę wiedzy, która pomaga nam wszystkim lepiej rozumieć własne organizmy i edukować otoczenie. Razem zmieniamy sposób, w jaki mówi się o menopauzie w Polsce! Ściskam Was mocno! Wasza MenoAdminka!
Super sprawa, chociaż trochę mnie to przeraża, bo ja dopiero jestem na początku tych zmian.
Ciekawy ten ranking i z pewnością z moimi uderzeniami gorąca, które ostatnio mi żyć nie dają, a jeszcze lato dopiero przed nami, a wtedy mam gorzej, przynajmniej tak było w zeszłym roku. Oj trudny ten nasz kobiecy los....
Dzięki za tę inicjatywę, niech świat się dowie jak mamy pod górkę z tymi objawami, może wreszcie otoczenie zrozumie, że nie wymyślamy sobie złego samopoczucia. A ja potwierdzam, że problemy żołądkowe są najbardziej uciążliwe, bo chociaż nie zmieniłam diety to w moim brzuchu istna rewolucja....
Ciekawy raport. Ja z pewnością zawyżam te statystki. Bo mnie chyba nic z tych atrakcji nie ominęło. 😉