Sucha skóra
Dziewczyny a jak radzicie sobie z suchą skórą, bo smaruje w kółko. Kremy, balsamy idą tonami a skóra wciąż sucha. Zbankrutuje na tych kosmetykach.
witam w klubie , skórę mam tak suchą że aż białą .... mówi się dużo o nawadnianiu i piciu wody ale ja nie bardzo widzę różnicę , piję więcej wody i tylko chodzę częściej do toalety co jest uciążliwością bo mam problem z trzymaniem moczu i stresuję się w pracy czy wytrzymam do przerwy . W nocy też gorszy sen bo wstaję w nocy do toalety , a kiedyś spałam całą noc. sama więc nie wiem co lepsze ?
Mam ten sam problem z wiecznie suchą skórą i też smaruję toną smarowideł, a efektów nie widać....
Ja mam też bardzo suchą skórę i zauważyłam poprawę po kremach z Witaminą A. takich aptecznych. Natomiast skórę na twarzy spryskuję najpierw hydrolatem wody różanej a dopiero potem kremem i jest lepiej ....
Doskonale Cię rozumiem! Też miałam wrażenie, że moja skóra to studnia bez dna, a portfel chudł w oczach. Okazuje się, że przyczyna często leży głębiej niż tylko w braku nawilżenia – wraz z wiekiem i zmianami hormonalnymi skóra traci zdolność do zatrzymywania wody i potrzebuje zupełnie innych składników niż kiedyś. Zanim kupisz kolejny litr balsamu, zerknij na ten artykuł: Jak dbać o skórę w okresie menopauzalnym. Wyjaśnia on bardzo przystępnie, dlaczego standardowe kosmetyki przestają działać i jak dobrać pielęgnację, która faktycznie zatrzyma suchość, zamiast tylko maskować ją na chwilę. Mi to bardzo rozjaśniło sytuację i pomogło zaoszczędzić na nietrafionych zakupach!