Logo
MonikaC28 dni temu
Menopauza

Najgorsze objawy menopauzy

Cześć dziewczyny, ciekawa jestem co Wam najbardziej daje w kość z objawów menopauzy. Bo chociaż najwięcej mówi się o uderzeniach gorąca, to mnie najbardziej dobijają szumy i piski w uszach. Dajcie znać jak to u Was wygląda i co Was wykańcza.

23
Aby uczestniczyć w dyskusji, musisz być zalogowana
Załóż konto
Agulinka26 dni temu

A ja mam wrażenie ze wszystko po trochę mnie boli i każdego dnia coś. A to dół brzucha a to w ramieniu lub lokciu a to kregoslup,lub warjacje w jelitach Czasem już budze sie zmęczona jak bym sie z kimś bila w nocy.I najgorsze ze wiem ze tak moze byc w perimenopauzie a mimo wszystko każdy objaw mnie niepokoi.Choruje na niedoczynnosc tarczycy I hashimoto więc to tez utrudnia życie Odczuwam tez taki wewnetrzny niepokuj. Jeszcze rok temu czułam sie taka pełna życia az w końcu ten czas zmian nastąpił.

RenataB28 dni temu

Cześć, mnie męczą przede wszystkim zmiany nastroju i płaczliwość o byle co. Nie poznaje sama siebie, bo zawsze byłam silną kobietą, a teraz to po prostu się rozklejam z byle powodu.

Marianka28 dni temu

Witaj, mi ostatnio doskwiera ból piersi, a wcześniej mnie męczyły mrowienia i drętwienia kończyn, bardzo mi to utrudniało życie. Oj ciężki ten nasz menopauzalny los....

MagdaB28 dni temu

Hejka, mnie dobijają kołatania serca, niby wiem bo czytałam, że w naszym wieku i stanie to objaw menopauzy, ale za każdym razem mnie przerażają. Bardzo ich nie lubię, po prostu się wtedy boję.

MonikaC28 dni temu

Wcale się nie dziwie, bo się pewnie człowiek wkręca, ze to jakiś zawał.

MagdaB24 dni temu

dokładnie, taka jest zawsze moja pierwsza myśl

Cześć! Masz zupełnie rację - wokół menopauzy utarło się przekonanie, że to głównie uderzenia gorąca są największym utrapieniem, ale rzeczywistość bywa znacznie bardziej skomplikowana. Szumy i piski w uszach potrafią niesamowicie dać w kość i wyczyścić z energii! Dokładnie taki sam obraz wyłania się z naszego raportu MenoNawigatora „TOP 10 objawów menopauzy w Polsce” z maja 2026 roku. Nasza analiza wyraźnie pokazała, że częstotliwość występowania objawów wcale nie idzie w parze z ich uciążliwością na co dzień. Choć uderzenia gorąca należą do najczęściej zgłaszanych symptomów, to wcale nie są oceniane jako te najbardziej dotkliwe. Użytkowniczki przypisywały najwyższy poziom nasilenia objawom, które pojawiają się rzadziej, ale potrafią mocno wykończyć i wpłynąć na komfort życia - jak choćby problemom żołądkowo-jelitowym, obniżonemu libido czy bólowi i tkliwości piersi. Szumy uszne to kolejny z tych „niewidzialnych”, a niezwykle męczących symptomów, o których wciąż mówi się zbyt mało. Ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że dziewczyny z społeczności podzielą się swoimi doświadczeniami!