Logo
Rozalia14 dni temu
Menopauza

Bardzo długie krwawienie miesiączkowe

Cześć Dziewczyny, ile u Was najdłużej trwała miesiączka, bo u mnie już 12 dzień i końca nie widać. Zwykle było max 7, a teraz niekończąca się historia. Niby nie jest obfite, ale ileż można chodzić w podpaskach.

4
Aby uczestniczyć w dyskusji, musisz być zalogowana
Załóż konto

Cześć, bardzo dobrze rozumiem Twój niepokój, bo taka sytuacja jest po prostu męcząca i frustrująca dla organizmu. Dziewczyny w naszej grupie na pewno podzielą się swoimi doświadczeniami, jednak pamiętaj proszę, że każda z nas jest inna i to, co u jednej jest chwilowym zaburzeniem, u innej może wymagać szybkiej interwencji. 12 dni krwawienia, nawet jeśli nie jest ono bardzo obfite, to sygnał od organizmu, którego nie powinnaś ignorować. Przyczyny mogą być bardzo różne - od wahań hormonalnych, przez stres, aż po kwestie wymagające leczenia, dlatego najrozsądniejszym krokiem w tej sytuacji będzie wizyta u ginekologa. Jeśli krwawienie się przedłuża, nie czekaj, aż „samo przejdzie”, tylko skonsultuj się ze specjalistą, aby mieć pewność, że wszystko jest w porządku i uniknąć np. anemii czy dalszych nieprawidłowości. Zdrowie jest najważniejsze, więc nie zwlekaj z wizytą, jeśli ten stan nadal się utrzymuje.

Niqua14 dni temu

Cześć. Mój niechlubny rekord to było 11 dni, tak miałam, ale na szczęscie tylko raz.