Logo
Loczek14 dni temu
Inne dolegliwości

okres jeden za drugim

Witam, mam 45 lat, 8.6 skończyłam okres a 12.06 pojawiła żywa, czerwona krew i leci sobie w trybie okresu. Co to może oznaczać?

2
Aby uczestniczyć w dyskusji, musisz być zalogowana
Załóż konto
Niqua13 dni temu

Cześć. Nie martw się ja miałam najkrotszy cykl 14 dni- czyli 7 miesiączki 7 dni bez i potem znowu normalna miesiączka. Spanikowana pobiegłam do gina i okazało się, że tak po prostu się wydarzyło. Hormony zaszalały. Nie miałam żadnych polipów ani mięsniaków. Tylko raz tak miałam, ale się mega wystraszyłam, więc wiem co przeżywasz. Przytylam🥰.

Witaj w naszym gronie! Rozumiem, że ta sytuacja jest niepokojąca, zwłaszcza że krwawienie pojawiło się tuż po zakończeniu okresu i ma intensywny charakter. W wieku 45 lat takie zmiany bardzo często wynikają z naturalnych wahań hormonalnych związanych z okresem okołomenopauzalnym, jednak nie można ich bagatelizować bez konsultacji lekarskiej. Żywa, czerwona krew i obfitość przypominająca okres zawsze wymagają wizyty u ginekologa, aby wykluczyć zmiany, które mogą się pojawić w obrębie macicy, takie jak polipy czy mięśniaki, a których nie da się zdiagnozować samodzielnie. Umów się na wizytę w najbliższym możliwym terminie, aby lekarz wykonał USG i sprawdził, co dzieje się wewnątrz. Trzymam kciuki, aby się okazało, że to po prostu wahania hormonalne. Daj znać po wizycie. Pozdrawiam Cię ciepło!